АНАЛІЗ ТЕХНОГЕННОГО НАВАНТАЖЕННЯ БІОГАЗОВОЇ УСТАНОВКИ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ - Ткаченко, С. Й.; Румянцева, Т. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Сформовано початкові дані для розрахунку техногенного навантаження (ТН) біогазової установки (БГУ), що проектується, в програмному продукті SimaPro 7.2. Для цього використано математичну модель балансу мас та енергії, а також процесів тепломасообміну в БГУ. На конкретному прикладі визначено ТН життєвого циклу БГУ із застосуванням методу «Еco-indicator 9» з різним компонуванням основного теплотехнологічного обладнання. Проаналізовано доцільність застосування постадійного зброджування.