ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РЕАГЕНТНОГО ПОМ’ЯКШЕННЯ ВОДИ ЗА ДОПОМОГОЮ АЛЮМІНІЙМІСТКИХ КОАГУЛЯНТІВ - Голтвяницька, О. В.; Шаблій, Т. О.; Камаєв, В. С.; Гомеля, М. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено оцінку ефективності лужних реагентів при пом’якшенні води. Показано, що мінералізовані води слабо пом’якшуються традиційними реагентами — вапном, содою або лугом. Але за одночасного використання цих сполук з алюмініймісткими коагулянтами ступінь пом’якшення води збільшується в кілька разів. Ефективність пом’якшення води залежить від співвідношення між реагентами.