Аналіз експлуатаційних властивостей деталей виробів морського приладобудування - Шамарін, Ю. Є.; Штанько, М. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описані покриття, застосовувані в даний час для захисту деталей виробів морського приладобудування від дії водню в період збереження й експлуатації цих виробів у морському середовищі. Показано властивості цих покрить: їх достоїнства й недоліки. Зазначена необхідність пошуку інших видів покрить із метою заміни кадмування і цинкування.