ФОРМУВАННЯ ЗМІЦНЮЮЧОЇ СУБСТРУКТУРИ В КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛАХ НА ОСНОВІ АЛЮМІНІЮ - Лисий, М. В.; Мозговий, О. В.; Білюк, А. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Обґрунтовано, що в субструктурно-зміцненому алюмінії ефект В, який проявляється на температурній залежності внутрішнього тертя за температури 573 К, зумовлений неконсервативним рухом дислокацій в стінках границь зерен.