ЗАСТОСУВАННЯ МОДЕЛЕЙ ПРОГНОЗУВАННЯ ДЛЯ СТАБІЛІЗАЦІЇ ВМІСТУ ВОЛОГИ У КІНЦЕВОМУ ПРОДУКТІ У ВИРОБНИЦТВІ ВЕРШКОВОГО МАСЛА - Кухарчук, В. В.; Богачук, В. В.; Граняк, В. Ф.; Ніколаєв, А. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено аналіз перспективності використання різних моделей прогнозування стохастичної системи визначення вологості вершкового масла для компенсації затримки надходження інформації про стан технологічного об’єкту та виділені основні фактори появи похибки роботи системи автоматичного керування маслозбивачем на етапі прогнозування поточного значення вмісту вологи у напівготовому продукті.