Підхід до оптимізації плану зосередження та введення пожежних підрозділів для гасіння пожеж - Юхимчук, С. В.; Кацман, М. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновані математичні моделі оптимізації плану зосередження пожежних підрозділів для гасіння пожеж на об'єктах та в рухомому складі залізничного транспорту, які базуються на транспортних задачах лінійного програмування за критерієм вартості