Елементи око-процесорної обробки зображень в логіко-часовому середовищі - Сачанюк-Кавецька, Н. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Стаття присвячена розробці формального математичного апарата логіко-часових функцій і побудові на цій основі елементів технології око-процесорної обробки образної інформації. Вдосконалена операція диференціювання логіко-часових функцій та доведено основні властивості цієї операції, які підвищують ефективність обробки зображень. Розроблені методи апаратного визначення похідної логіко-часової функції k-значної логіки, як результат виконання спеціальної операції нерівнозначного віднімання. Для підтвердження результатів дослідження проведено комп'ютерне моделювання можливостей використання логіко-часових функцій і їх похідних для обробки зображень