МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ВІТРОГЕНЕРАТОРІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ В ПІДЗЕМНИХ ВИРОБКАХ ШАХТ - Бойко, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено можливість використання вітрогенераторів для виробництва електричної енергії в підземних виробках шахт. Проаналізовано дані щодо швидкостей повітря, та рентабельність його використання. Обґрунтовано застосування для умов шахт вітрогенераторів з вертикальною віссю обертання.