НЕЙРОМЕРЕЖЕВИЙ МЕТОД ПРОГНОЗУВАННЯ АВАРІЙНИХ СИТУАЦІЙ ВНАСЛІДОК УТВОРЕННЯ ОЖЕЛЕДІ НА ПОВІТРЯНИХ ЛІНІЯХ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧІ - Попов, С. В.; Черемисин, Н. М.; Пархоменко, О. В.; Шкуро, К. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу попередження виникнення ожеледних аварій на повітряних лініях електропередачі. З цією метою на найбільш аварійно-небезпечних ділянках встановлюються автоматичні пости контролю ожеледного навантаження і метеопараметрів, дані з яких використовуються для прогнозування утворення ожеледі. Запропоновано нейромережевий метод для такого прогнозування, його робота апробована на реальних даних.