ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗАХИСТУ ВІД ОДНОФАЗНИХ ЗАМИКАНЬ НА ЗЕМЛЮ ОБМОТКИ СТАТОРА СИНХРОННОГО ГЕНЕРАТОРА - Кутін, В. М.; Шпачук, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод реалізації функціональної характеристики захисту обмотки статора синхронного генератора від однофазних замикань на землю, який ґрунтується на обчислені струму через місце витікання на основі вимірювання активного опору ізоляції обмотки статора відносно землі і опору в місці замикання в перший момент його виникнення, а також параметрів обмотки статора синхронного генератора, які вважаються постійними.