ОПТИМАЛЬНЕ АВТОМАТИЧНЕ ЧАСТОТНЕ РОЗВАНТАЖЕННЯ ЕНЕРГОСИСТЕМ - Литвинчук, В. А.; Яновський, В. П.; Бондаренко, В. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано алгоритм оптимального налаштування системи АЧР в програмному комплексі, в якому завдання синтезу системи АЧР розглядається як задача визначення найкращого набору уставок, які дають можливість розвантажувати енергосистему у відповідності до розвитку аварії в будь-яких аварійних режимах.