ЗАДАЧІ ВИБОРУ ОПТИМАЛЬНИХ РЕЖИМІВ РОБОТИ НАФТОПЕРЕКАЧУВАЛЬНИХ СТАНЦІЙ З ПОЗИЦІЙ СИСТЕМНОГО ПІДХОДУ - Яремак, І. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Визначено задачі вибору оптимальних режимів роботи нафтоперекачувальних станцій з позицій системного підходу. Для керування роботою насосного агрегату використано два канали: струм збудження приводного синхронного двигуна та швидкість його обертання. Запропонована постановка задач оптимального керування роботою насосного агрегату дає можливість оцінити вартісні затрати на встановлення того чи іншого режиму нафтоперекачувальної станції з урахуванням фізичних властивостей енергоносія.