МОДЕЛЮВАННЯ УПРАВЛІННЯ РИЗИКОМ НА ГАЗОВИХ МЕРЕЖАХ З ВИКОРИСТАННЯМ ФУНКЦІЙ НАЛЕЖНОСТІ ЛІНГВІСТИЧНИХ ЗМІННИХ МЕТОДОМ ПАРЕТО - Ратушняк, Г. С.; Ободянська, О. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Виконано математичне моделювання управління ризиком на газових мережах з використанням функцій належності лінгвістичних змінних методом Парето, що дозволяє вибирати оптимальні проекти з оцінки технічного стану мережі та підвищує її надійність за рахунок виділення актуальних загроз. Проаналізовано отримані результати і встановлено, що найвпливовішим фактором на технічний стан газових мереж є стан металу газопроводу, тому він має розглядатися в першу чергу.