УТИЛІЗАЦІЯ ЛУЖНО-СУЛЬФІДНИХ РОЗЧИНІВ ПРОМИСЛОВИХ ВИРОБНИЦТВ - Ранський, А. П.; Євсєєва, М. В.; Гордієнко, О. А.; Тітов, Т. С.; Полонець, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено технологію комбінованої утилізації відпрацьованих лужно-сульфідних розчинів нафтопереробки та промивних вод основних гальванічних виробництв. Досліджена технологія забезпечує повне вилучення високотоксичних сульфурвмісних сполук та важких металів із промивних вод гальванічних виробництв з утворенням відповідних сульфідів M2Sn , які можуть знайти використання в машинобудівній та металургійній промисловостях.