СТАТИСТИЧНІ МЕТОДИ ВИЯВЛЕННЯ СИСТЕМАТИЧНИХ ПОХИБОК ВИМІРЮВАНЬ - Васілевський, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано статистичні методи виявлення систематичних похибок для визначення відхилень результатів вимірювань від середнього значення та тенденції цих відхилень на основі отриманих експериментальних даних.