ЧИСЕЛЬНЕ РОЗВ’ЯЗАННЯ НЕЛОКАЛЬНОЇ ЗАДАЧІ ДІРІХЛЕ ДЛЯ РІВНЯННЯ ЛАПЛАСА - Алієв Айдин, Юнус огли (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розглянуто нелокальну задачу Діріхле для рівняння Лапласа. Для чисельного розв’язання задачі використано дискретний аналог методу Фур’є. Побудовано дев’ятиточкову різницеву схему, що дозволяє оцінити похибки підвищеного порядку точності. Отримано ефективну оцінку похибки порядку O(h4), тобто в цій оцінці похибки беруть участь тільки відомі дані задачі.