ПРОГНОЗУВАННЯ НЕБЕЗПЕКИ ВРАЖЕННЯ РОСЛИН НА ОСНОВІ МОДЕЛІ НЕЧІТКОГО ВИСНОВКУ МАМДАНІ–ЗАДЕ З ВИКОРИСТАННЯМ ГЕОІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ - Дубовой, В. М.; Сольський, О. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Запропоновано розв’язання задачі довгострокового прогнозування щільності шкідників (хвороб рослин) за допомогою геоінформаційної технології на основі моделі нечіткого висновку Мамдані–Заде. Також запропоновано модель розв’язання задачі короткострокового прогнозування у захисті рослин.