РЕЗЕРВУВАННЯ ЯК МЕТОД УПРАВЛІННЯ КРЕДИТНИМ РИЗИКОМ - Толстошеєва, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розглянуто резервування, як єдиний обов’язковий метод мінімізації кредитного ризику. Увагу зо-середжено на визначенні специфіки формування резервів банками України, використовуючи статистичні дані їх діяльності. Проаналізовано динаміку кредитного портфелю банків України, простроченої заборгованості, сформованих резервів за період 2007—2012 років; у графічному та текстовому вигляді зображено залежність між сформованими резервами та фінансовим результатом діяльності банків; розглянуто існуючу методику розрахунку і формування резервів для відшкодування можливих втрат за кредитними операціями, відмічено її недоліки та запропо-новано шляхи її вдосконалення.