Легкі бетони на новому композиційному в'яжучому - Гасан, Ю. Г.; Тарасевич, В. І.; Бондаренко, С. В.; Кучерова, Г. В.; Азнаурян, І. О.; Дугінов, В. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Дослідження присвячене розробці легких бетонів на основі нового зологіпсоцементного в'яжучого і розв'язанню задачі регулювання процесу тужавлення, твердіння та структуроутворення в'яжучого за допомогою хімічних добавок з відходів хімічних виробництв для поліпшення його технологічності.