РЕАЛІЗАЦІЯ ПСЕВДО-ДИНАМІЧНОГО РЕЖИМУ РОБОТИ РОБОЧИХ ЕТАЛОНІВ ОБ’ЄМУ ГАЗУ - Кузь, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Запропоновано модернізацію робочих еталонів, що працюють в дискретно-динамічному режимі, шляхом розроблення пристрою компенсації пневмоударів. Введення такого пристрою в конструкцію робочих еталонів забезпечує псевдо-динамічний режим роботи робочого еталона. Завдяки запропонованій модернізації складова похибки відтворення об’єму газу від впливу коливання тиску зменшилась з 0,27 % до 0,08 %.