ВИЗНАЧЕННЯ НЕСТАБІЛЬНОСТІ ПЕРВИННОГО ТА ВТОРИННИХ ЕТАЛОНІВ ОДИНИЦЬ ОБ’ЄМУ ТА ОБ’ЄМНОЇ ВИТРАТИ ГАЗУ - Кузь, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розглянуто номенклатуру методів визначення нестабільності первинних та вторинних еталонів одиниць об’єму та об’ємної витрати газу. Встановлено, що оцінювання нестабільності державних еталонів за даними періодичних міжнародних звірень ефективніше, ніж оцінювання на основі дослі-джень еталона в часі, оскільки дозволяє побачити стан точності відтворення одиниці фізичної вели-чини у порівнянні з національними еталонами інших країн.