Ємнісний негасенсор з частотним виходом - Філинюк, М. А.; Лазарєв, О. О.; Бондарюк, Д. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Досліджено схему ємнісного негасенсора з частотним виходом на RC-автогенераторі. Показано, що наявність від’ємної ємності С-негатрона приводить до підвищення чутливості сенсора в 2...5 разів, а наявність від’ємного активного опору С-негатрона забезпечує автогенераторний режим, що спрощує схемотехнічну реалізацію. Розроблено матрицю ємнісних негасенсорів, що має розширенні функціональні можливості.