Основні поняття та визначення теорії управління системою електробезпеки та аналізу ризику в електроустановках - Бондаренко, Є. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розглянуто етапи розвитку теорії та практики електробезпеки. Відмічено корисність методології ризику для управління електробезпекою. З урахуванням сучасних знань проведено поняттєво-термінологічну систематизацію в області ризику та електробезпеки, виділено фундаментальні поняття для подальшого розвитку теорії управління системою енергобезпеки.