Термодинамічна ефективність теплонасосних схем теплопостачання - Безродний, М. К.; Притула, Н. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Проаналізовано принципову схему теплонасосної системи опалення з використанням теплоти таких природних джерел енергії, як атмосферного повітря, води та ґрунту. Розроблено методику визначення оптимального ступеня охолодження середовища у випарнику теплового насоса в низькотемпературних системах опалення з використанням різних джерел енергії. Підтримка оптимального ступеня охолодження середовища забезпечить мінімальні питомі затрати зовнішньої енергії на теплонасосну систему опалення в цілому.