До питання співвідношення держави і ринку в прискоренні темпів економічного зростання - Бурденюк, Т. Г.; Свірський, В. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Обґрунтовано, що збільшення частки державних видатків у ВВП як за рахунок підвищення рівня податкового навантаження, так і шляхом нарощення державного боргу не сприятиме прискоренню темпів економічного розвитку в Україні.