МЕТОД СИНТЕЗУ ФІЛЬТРА ДЛЯ УСУНЕННЯ РОЗМИТОСТІ З ВИКОРИСТАННЯМ ДРУГОЇ ФУНДАМЕНТАЛЬНОЇ ФОРМИ ПОВЕРХНІ ЗОБРАЖЕННЯ - Квєтний, Р. Н.; Софина, О. Ю.; Буняк, Ю. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Запропоновано метод усунення розмитості зображення з високою роздільною здатністю шляхом згортки спотвореного зображення з інверсною функцією розсіювання точки зображення. Функцію знайдено на основі другої фундаментальної форми, яка характеризує вигин поверхні зображення і тому пов’язана з розмиттям. Для зменшення впливу флуктуацій на форму функції розмиття застосовано її регуляризацію, що полягає у мінімізації функціонала у вигляді площі криволінійної поверхні.