Вплив термообробки на відновлення запасу пластичності виробу під час формування внутрішнього шліцьового профілю - Огородніков, В. А.; Нахайчук, О. В.; Музичук, В. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуті процеси рекристалізаційного відпалу на відновлення запасу пластичності під час формування внутрішнього шліцевого профілю в трубних заготовках методом обтиску матрицями на профільних оправках. В роботі показано, що дефекти, які не заліковуються в процесі відпалу виникають коли значення ресурсу пластичності ( ( 0,2...0,25. Відновлення пластичності в небезпечних областях досягає до 45-50 %.