ІДЕНТИФІКАЦІЯ ВЗАЄМОЗВЯ’ЗКУ КОРУПЦІЇ ТА ТІНЬОВОЇ ЕКОНОМІКИ В ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇНАХ В 2003—2012 РОКАХ - Штовба, С. Д.; Штовба, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Досліджено залежність між спротивом суспільства до корупції та часткою тіньової економіки для 30-ти європейських країн за даними 2003—2012 рр. Спротив корупції визначено за даними Transpa-rency International. Тінізацію економіки визначено за даними Ф. Шнайдера. Встановлено групи країн з комплементарним та з конкурентним відношенням між корупцією та тіньовою економічною діяльніс-тю. Для 12 країн зв’язок між рівнем корупції та тінізацією економіки не спостерігається.