ПРИЧИНИ НИЗЬКОГО РІВНЯ ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМ КОМП’ЮТЕРНОЇ МАТЕМАТИКИ ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ МАТЕМАТИКИ МАЙБУТНІМИ ІНЖЕНЕРАМИ - Михалевич, В. М.; Чухно, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Показано, що проблема «підміни навчання основам математики навчанням основам роботи з системами комп’ютерної математики (СКМ)» є головною на шляху пошуку прикладів вдалого застосування потужних інтелектуальних можливостей сучасних СКМ у навчанні вищої математики студентів нематематичних спеціальностей. Зазначено, що пошук ефективних шляхів розв’язання цієї проблеми ускладнюється низкою негативних тенденцій, зокрема: скороченням курсів вищої математики; погіршенням якості математичних знань абітурієнтів; зниженням інтересу студентів до вищої математики. Визначено перспективний напрямок указаного пошуку, який полягає у створенні на основі СКМ навчально-контролюючих комплексів, що включають тренажери для автоматизованого відтворення покрокового ходу розв’язання типових задач з вищої математики.