ДОСЛІДЖЕННЯ РОЗПОДІЛУ ПОТОКІВ ПОТУЖНОСТІ ПО ПАРАЛЕЛЬНИХ ГІЛКАХ ДВОПОТОКОВОЇ ТРАНСМІСІЇ - Таран, І. О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
За допомогою технології аналізу трансмісій, що являє собою побудову довільних структурних схем трансмісій з меню їх елементарних базових елементів із паралельною автоматизованою генерацією їх математичних моделей, розглянуто двопотокову трансмісію шахтного дизелевоза та визначено кутові швидкості, моменти, параметри структурних елементів, що входять до її складу. Досліджено співвідношення потужностей, що протікають у паралельних гілках трансмісії. Пропонується замінити планетарний ряд на звичайний симетричний диференціал з передаточним відношенням k = –1, із введенням якого значення відношення вказаних потужностей максимальне, при цьому більша частина потужності двигуна буде протікати через механічну гілку трансмісії, що позитивно відіб’ється на загальному к. к. д. трансмісії. Виконано імітаційне моделювання та обґрунтовані раціональні конструктивні параметри двопотокових гідрооб'ємномеханічних трансмісій для шахтних дизелевозів за критерієм макси-муму загального к. к. д.