ЗМЕНШЕННЯ ДОДАТКОВИХ ВТРАТ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ В ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖАХ, ВИКЛИКАНИХ ЇХ ВЗАЄМОВПЛИВОМ - Лежнюк, П. Д.; Килимчук, А. В.; Рубаненко, О. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розглянуто математичні моделі й алгоритми визначення втрат потужності в електричних мережах, викликаних їх взаємовпливом. Показано можливість використання для зменшення цих втрат лінійних регуляторів, встановлених в мережі нижчої напруги. Запропоновано метод визначення оптимального місця встановлення таких пристроїв.