АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ТЕХНОЛОГІЙ ГЕОІНФОРМАЦІЙНО- ЕНЕРГЕТИЧНИХ МЕРЕЖ ТА МЕТОДІВ ПІДВИЩЕННЯ СТАБІЛЬНОСТІ ЇХ ФУНКЦІОНУВАННЯ - Кожем'яко, В. П.; Маліновський, В. І.; Тарновський, М. Г.; Ярославський, Я. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Проаналізовано сучасні технології та фактори впливу на інформаційну стабільність комп‘ютерних інформаційних мереж (ІМ) та розподілених геоінформаційно-енергетичних мереж (ГІЕМ). Запропоновано підхід підвищення їх інформаційної стабільності, який базується на використанні розподілених світлових сонячних джерел електроенергії в інформаційних мережах. Проведено порівняльний аналіз технологій геоінформаційно-енергетичних мереж, на основі якого встановлено основні їх недоліки та визначено оптимальні шляхи підвищення інформаційної стабільності.