СИСТЕМА РЕГУЛЮВАННЯ ОПТИМАЛЬНОГО ККД ГІДРОАГРЕГАТІВ, ЩО ПРАЦЮЮТЬ ЗІ ЗМІННИМИ НАПОРАМИ - Артюх, С. Ф.; Червоненко, І. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Показано, що гідроагрегати ГАЕС знижують свою ефективність, працюючи з пониженими напорами. Для вирішення цієї проблеми доцільно перевести ці гідроагрегати на роботу зі змінною частотою обертання. Запропоновано алгоритм та систему управління, які дозволили підтримувати оптимальний ККД гідроагрегатів у разі знижених напорів та відповідних частот обертання.