Аналіз методів автоматичної класифікації просторових даних у геоінформаційних системах - Роїк, О. М.; Табачник, Ю. Я. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано методи автоматичної класифікації багатовимірних даних, наведені їх переваги і недоліки. Показано, які саме методи автоматичної класифікації доцільно використовувати для класифікації просторових даних з точки зору обчислювальної складності та придатності до аналізу як атрибутивного, так і географічного простору ознак