МОДИФІКАЦІЯ ДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК НАВАНТАЖЕННЯ В РОЗРАХУНКАХ СТІЙКОСТІ ЕНЕРГОСИСТЕМ ДЛЯ ВРАХУВАННЯ САМОЗАПУСКУ АСИНХРОННИХ ДВИГУНІВ - Авраменко, В. М.; Гурєєва, Т. М.; Юнєєва, Н. Т. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
З використанням кусково-лінійної апроксимації залежності параметрів заступної схеми асинхронного двигуна від ковзання виконано модифікацію динамічних характеристик навантаження у програмному комплексі розрахунку стійкості складних ЕЕС. Використання модифікованої моделі показано на прикладі аналізу стійкості автономної енергосистеми в умовах порушення стійкості асинхронних двигунів навантаження і повернення їх до нормального режиму (самозапуску) після тривалого КЗ і певних дій протиаварійної автоматики.