ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ КІЛЬКОСТІ ПОВЕРХІВ НА НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИЙ СТАН ВИСОТНОГО БУДИНКУ ЗА СЕЙСМІЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ - Бойко, І. П.; Сахаров, В. О.; Гетун, Г. В.; Мельник, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Наведено результати аналізу зміни напружено-деформованого стану несучих конструкцій у разі дії сейсмічного навантаження за різної кількості поверхів. Розрахунки проводилися за МСЕ прямим інтегруванням в часі за схемою Ньюмарка з урахуванням згасання коливань. Показано, що максимальні коливання будівлі можуть виникати за неповної висоти будівлі, що необхідно враховувати під час проектування.