МЕТОД ІДЕНТИФІКАЦІЇ ФІЗІОЛОГІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ДЛЯ СИСТЕМИ ДИСТАНЦІЙНОГО ВИЗНАЧЕННЯ ЕМОЦІЙНОГО СТАНУ БІЙЦІВ СПЕЦПІДРОЗДІЛІВ МВС - Белзецький, Р. С.; Шиян, А. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Запропоновано метод ідентифікації фізіологічних характеристик психофізіологічного стану людини. Детально досліджено предметну область діяльності індивіда, характерну для бійців спецпідрозділів МВС. Серія експериментів на імітаторі бойових ситуацій засвідчила, що частота серцевих скорочень людини є інформативним фактором, який дозволяє ідентифікувати тип бойової ситуацій. В умовах експерименту частота серцевих скорочень визначалася саме емоційним статусом бійця (інші подразники були виключені). Виявлено, що частота дихання є менш інформативним фактором, але її не можна відкидати.