ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ КОРИГУВАННЯ МІСЯЧНОГО СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ЕНЕРГООБ’ЄДНАННЯ В ЗАДАЧІ СЕРЕДНЬОСТРОКОВОГО ПРОГНОЗУВАННЯ - Черненко, П. О.; Мартинюк, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглянуто задачу уточнення результатів прогнозу споживання електроенергії енергооб’єднання на поточний місяць, виконаного за допомогою програмного комплексу середньострокового прогнозування. У результаті проведеного дослідження розроблено методику, алгоритм та розрахункову програму уточнення прогнозу місячного споживання електроенергії енергооб’єднання поточного місяця. Алгоритм враховує значення фактичного добового електроспоживання енергооб’єднання, фактичні та прогнозні значення середньодобової температури повітря, електроспоживання енергоємними підприємствами, внутрішньо місячний тренд температури та тижневу циклічність добового споживання електроенергії ОЕС України. Проведені на реальних даних енергооб’єднання України багатоваріантні розрахунки підтверджу-ють ефективність запропонованої методики уточнення прогнозу місячного споживання електроенергії.