ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ СКІНЧЕННИХ РІЗНИЦЬ В ЧАСОВІЙ ОБЛАСТІ ДЛЯ КОНТРОЛЮ СТРУКТУРНО-НЕОДНОРІДНИХ ПОЛІКРИСТАЛІЧНИХ МАТЕРІАЛІВ - Здоренко, В. Г.; Лісовець, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглядається можливість застосування скінченно-різницевого методу в часовій області (СРЧО) для розрахунку проходження через структурно-неоднорідний полікристалічний матеріал пружної хвилі, що дозволяє по нелінійній зміні її параметрів, таких як амплітудно-залежні коефіцієнт поглинання та швидкість, контролювати фізико-механічні властивості цього матеріалу, зокрема його міцність.