ОСОБЛИВОСТІ РОЗРАХУНКУ ПАРАМЕТРІВ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ ТА ПОБУДОВИ ДІАГРАМ ПЛАСТИЧНОСТІ В ЗОНІ ЛОКАЛІЗАЦІЇ ДЕФОРМАЦІЇ ПІД ЧАС РОЗТЯГУ ЦИЛІНДРИЧНИХ ЗРАЗКІВ - Кириця, І. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Досліджено напружено-деформований стан під час розтягу зразків із матеріалів, що утворюють шийку. Запропоновано методи розрахунку параметрів напружено-деформованого стану та побудови діаграм пластичності, що враховують особливості локалізації деформації під час дослідження матеріалів на розтяг.