ОПТИМІЗАЦІЯ ВЕКТОРНО-КЕРОВАНОГО АСИНХРОННОГО ГЕНЕРАТОРА ЗА ВИСОКИХ ШВИДКОСТЕЙ РОТОРА - Приймак, Б. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Досліджено проблему підвищення якості векторно-керованих асинхронних генераторів. Використовуючи генетичний алгоритм, чисельно отримано закон формування модуля вектора потокозчеплення ротора, який максимізує потужність асинхронного генератора за обмежень струму та напруги статора. Дослідження показали, що отриманий закон дозволяє значно підвищити потужність генератора за високих швидкостей ротора.