РОЗВИТОК АНДРАГОГІКИ В УМОВАХ ДЕМОГРАФІЧНИХ ЗМІН В УКРАЇНІ - Заюков, І. В.; Кобилянський, О. В.; Марченко, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглянуто необхідність розвитку андрагогічного підходу до системи освіти в Україні на базі вищих навчальних закладів (ВНЗ) шляхом створення центрів освіти дорослих (ЦОД). Проаналізовані сучасні демографічні тенденції, у тому числі зміни, які відбулись у структурі населення молодого і дорослого віку. Визначені резерви підвищення ефективності діяльності ВНЗ.