ВІД СТРАХОВОГО ПРОДУКТУ ДО СТРАХОВОЇ ПОСЛУГИ: ВИЗНАЧЕННЯ ОБ’ЄКТА СТРАХОВОГО РИНКУ - Щербакова, В. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Оцінено стан вирішення питання визначення об’єкта купівлі-продажу на ринку страхових послуг України. Розглянуті підходи до визначення суті категорій «продукт», «товар», «послуга» різних шкіл економічної думки і логіка віднесення страхування до послуг. Проведений аналіз поглядів сучасних дослідників відносно об’єкта ринку страхових послуг. Врахувавши результати аналізу, відстежено процес трансформації страхового продукту в страхову послугу і реалізації комплексу страхових послуг в рамках страхової програми. На підставі проведеного дослідження як об’єкта ринку страхових послуг визначена страхова програма.