ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЗАСТОСУВАННЯ РЕГУЛЯТОРІВ РОСТУ РОСЛИН - Ткачук, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Проаналізована фізіологічна дія синтетичних регуляторів росту рослин, аспекти їх впливу на різні сільськогосподарські культури. Сучасні регулятори росту рослин використовують для обробки рослин з метою ініціювання змін у процесах їх життєдіяльності для покращення якості рослинного матеріалу, збільшення врожайності, полегшення збирання і зберігання врожаю. Розглянуто екологічні аспекти застосування регуляторів росту рослин в практиці рослинництва.