ПРИНЦИПИ ПОБУДОВИ АРХІТЕКТУРИ СПАЙКОВИХ НЕЙРОКОМП’ЮТЕРІВ - Колесницький, О. К. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Уточнено визначення термінів «нейрокомп’ютер» та «архітектура нейрокомп’ютера», обґрунтовано вибір спайкових нейромереж як операційного блоку нейрокомп’ютера. На основі аналізу сучасного рівня знань щодо архітектури нейрокомп’ютерів і на основі їх узагальнення сформульовано принципи побудови архітектури спайкових нейрокомп’ютерів за аналогією з відомими принципами побудови цифрових комп’ютерів фон Неймана.