ГЕНЕРУВАННЯ ПРАВИЛ ЯКЩО–ТО НА ОСНОВІ РІВНЯНЬ НЕЧІТКИХ ВІДНОШЕНЬ І ГЕНЕТИЧНОГО АЛГОРИТМУ - Ракитянська, Г. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Запропоновано підхід до генерування правил ЯКЩО–ТО на основі розв’язання рівнянь нечітких від-ношень, що дозволяє уникнути селекції правил із множини правил-кандидатів. Система правил ЯК-ЩО–ТО розглядається як множина лінгвістичних розв’язків рівнянь нечітких відношень, отримана шляхом переходу до сполученої системи нечітких термів. Розв’язання рівнянь нечітких відношень за допомогою генетичного алгоритму забезпечує оптимальну кількість нечітких правил для кожного вихідного терму і оптимальну геометрію вхідних термів для кожного лінгвістичного розв’язку.