Гуманітарні конференції в технічному вузі (аналіз деяких проблем в контексті гуманізації технічної освіти) - Буяльська, Т. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено аналіз результатів науково-практичних та науково-методичних конференцій з проблем гуманізації та гуманітаризації освіти, які проходили протягом останніх дванадцяти років у Вінницькому національному технічному університеті. На основі аналізу зроблені рекомендації щодо активізації і підвищення ефективності процесів формування у молоді гуманістичних орієнтацій, культурної компетентності, культури спілкування, фахового професіоналізму, орієнтації на цивілізоване співжиття у світі. Ці рекомендації можуть зацікавити освітян, представників установ культури і засобів масової інформації, керівників молодіжних організацій та державних установ.