МОДЕЛЬ ДВИГУНА ПОСТІЙНОГО СТРУМУ ЗМІШАНОГО ЗБУДЖЕННЯ - Мошноріз, М. М.; Лобатюк, Ю. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Запропоновано математичну модель двигуна постійного струму змішаного збудження, у якого обмотка паралельного збудження увімкнена паралельно якорю, що дозволить підвищити достовірність опису електромеханічних процесів у двигуні. Розроблено комп’ютерну модель двигуна в ППП Matlab Simulink, що розширює сферу використання Matlab для електроприводів на базі двигуна змішаного збудження.