ВРАХУВАННЯ ЗМІННИХ ПАРАМЕТРІВ ЕЛЕКТРИЧНОЇ СИСТЕМИ В ПРОЦЕСІ ОПТИМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ ЇЇ РЕЖИМАМИ - Кулик, В. В.; Бурикін, О. Б.; Видмиш, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Розглянуто метод оптимального керування електричними системами (ЕС) з урахуванням змінних параметрів, що дозволяє підвищити ефективність керування з метою зменшення втрат електрое-нергії. Показано, що застосування технологій інтелектуальних мереж на основі концепції Smart Grid виводить проблематику оптимального керування на якісно новий рівень і дозволяє, застосовуючи адаптивні системи автоматичного керування, підвищити якість керування ЕС.