ПРО ОДНУ ІНВЕРСНУ НАПІВГРУПУ, ЩО ПОВ’ЯЗАНА З ГРУПОЮ АФІННИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ ПОЛЯ F5 - Барковська, А. А.; Дереч, В. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2014)
Нехай AF5— група афінних перетворень поля F5. Множина усіх ін’єкцій, кожна з яких включаєть-ся в деяке афінне перетворення, відносно звичайної операції композиції бінарних відношень утворює інверсну напівгрупу, яку ми позначаємо через I(AF5) В статті вивчаються різноманітні властиво-сті напівгрупи I(AF5) Зокрема, дано опис групи автоморфізмів і конгруенцій напівгрупи I(AF5) Також дані відповіді на деякі комбінаторні питання.